Dec 7, 2010

Review Filem yang saya tonton :)


salam :)

since cintahati aku ni sedang busy dgn nendachenta nya,aku nak amik kesempatan menulis seberapa byk entry2 yg aku rasakan perlu :) thnx kepada yg sudi membaca.

FILEM

kenapa filem?

"kerana kebelakngan ni aku ngan kawan2 macam addicted dah tgk movie =D"

ok kawan2..since beberapa hari kebelakangan ni aku dah tgk 6 movie kt panggung,maybe tak sebanyak org lain tapi aku nak gak cte(lantaklah ni blog aku :p).

UNSTOPPABLE


sape kan tak kenal denzel washington...huhuu...ok komen aku ttg filem ni,awal2 movie ni aku mmg tertarik lah dgn pemandangan2 sistem lokomatif ni,dari kepala gerabak sampai lah ke gerabak2 yg belakang,dalam satu stesyen tuh mmg ade byk gle landasan,siap leh pusing2...mmg style gile...aku seorg fanatik lokomotif kalo korg nak tau lah :) so cerita ni mmg membuatkan aku rasa sgt teruja...ok then bila sampailah kebodohan seorg mamat ni yg turun dari kepala ketapi tu untuk tukar lane,dia lak telupa nak tekan suis ape tah,maybe suis emergency break kot,waktu dia turun tu tbe2 gear ketapi tu pegi ke tahap maximun speed...wah bermula dari situ sampailah ke hujung mmg penuh ngan aksi...keratapi tanpa penumpang melalui landasan yg bertentangan,OMG !!! mmg membuatkan jantung berdegup kencang :) mission mereka2 yg terlibat adalah untuk memberhentikan keretapi b4 masuk high population town yg maybe membahayakan byk nyawa dan juga terdapat satu selekoh jambatan keretapi yg mana ada maximum speed untuk lalu kat situ,if laju sgt leh terbabas dari landasan n jatuh betul2 atas tong simpanan minyak.waaaaaaa seram kot...n if nak tau lebih lanjut g tgk sendiri since ade lagi kot kt wayang :)

Fatah menonton filem ini bersama Mohd Afik :)

rating dari Fatah

*  *  *  *  *  *  *  *  *  *
8/10

kenapa tak 10/10?sebab filem ni tak mampu menahan afik dari lelap :)




ESTET


filem ni pulak berkisarkan ttg kehidupan di estet,peneroka2 ditindas oleh org2 atasan,org2 atasan yg menyalahgnakan duit hasil peneroka2 dan kisah dendam,hutang,macam2 lah...bg sesetengah org,filem ni maybe agak bosan,tapi bg pandangan aku lak,filem ni bagus sebab kita kdg2 tak tahu dan tak pernah nak amik tau pasal kisah2 di estet,bak kata kawan aku Naza,hanya orang2 seni je akan paham hasil karya mamat khalid ni.sgt setuju :)

Fatah menonton filem ini bersama Naza Lokman dan Mohd Afik

rating dari Fatah

*  *  *  *  *  *  *  *  *  *
6/10


THE NEXT THREE DAY


ok kawan2,cerita ni pulak aku tgk di Pavvy.cte ni kisah pasal sorg bini yg tbe2 kena tangkap n kena penjara atas tuduhan membunuh,anak dia lak malu ngan dia sebab kat sekolah sume org asik cte pasal mak dia ni,yg laki dia plak sgt2 sygkan dia,takde nak curang2 ngan dia,pastu berusaha untuk bebaskan bini dia...pas beribu cara laki dia guna,dia takde bukti nak lepaskan bini dia,at last dia rangka satu strategy untuk bawak kuar bini dia n lari ke luar negara...mmg sgt suspen jugak...bab dia plan untuk bawak lari tuh mmg best...giler nye idea...heheee...

Fatah menonton bersama cintahati,Naza Lokman dan Cik Ariko(double date before pg Event Herbalife)

Rating dari Fatah

*  *  *  *  *  *  *  *  *  *
8/10

kenapa 8/10,lebih dari estet,sebab tekun gle tgk cte ni,sampaikan cintahati gurau2 nak tutup mata pun kena marah :p


THE SOCIAL NETWORK


wokeh,base on the book written a few years ago...cte ni bekisarkan macam mana rangkaian social network terbesar iaitu facebook mula2 diasaskan.hehee...cte ni mmg sgt2 best...nak tau kenapa best...huk2 hampir semua kot kawan2 kte ade fb,benda ni dah macam trend sekang...dari mana idea tu dtg...camne waktu mula2 nak bangunkan fb...huhuuu cte agak laju kerana maybe tu mmg cara owner fb ni bercakap kot...hehehee...so if korg ade fbook better g tgok...dijamin tak menyesal :)

Fatah menonton filem ini bersama Naza Lokman,Mohd Afik dan Faizal Jay(sorry FJ ni takde fb lg)

Rating dari Fatah

*  *  *  *  *  *  *  *  *  *
9/10

cerita yg sgt bagus untuk ditonton


RAPUNZEL : A TANGLED TALE


haha..mmg agak kelakar bila tgk cte kartun...aku tgk kartun?leh caya ke?ye mmg aku g tgk :) sgt best cte ni...kelakar yg spontan n jalan cerita yg agak menarik,graphic yg baik...cte pasal pempuan rambut panjang yg kena control oleh ibu tiri dia...actually dia ni anak raja,sampailah dia jumpa seorg pencuri ni yg bawa dia ke dunia luar.

Fatah menonton bersama Naza Lokman,Mohd Afik

Rating dari Fatah

*  *  *  *  *  *  *  *  *  *
7/10

kenapa 7?sebab foul kerana ni adalah muzikal,asik2 nyanyi :(


DUE DATE


akhirnya sampai lah ke movie terakhir yg aku tgk lately,sampai sekang masih terngiang2 lagi bunyi ketawa pecah panggung :) cte ni aku tgk macam best sebab pelakon ironman tu,upanya dia biasa2 je,yg ag sorg tu wat aku gelak besar sampai mengalir air mata :) cte mmg best...kesah mereka berkongsi perjalanan apabila sama2 terlepas flight...gile best adventure diorg ni...korg WAJIB tgk cte ni k...sgt2 best tp sorry kepada adik2 yg sekolah,korg takleh masuk ok :)

Fatah menonton filem ni bersama Naza Lokman,Mohd Afik dan Faizal Jay.

Rating dari Fatah

*  *  *  *  *  *  *  *  *  *
full star :D

kenapa full star?sebab korg takkan menyesal tgk cte ni...awal sampai habis gelak je :)))

ok,selepas beberapa kali aku berhenti dan smbung berhenti dan smbung balik,akhirnya dah maghrib...sewaktu entry ni ditulis baru kol 10 pg :p pemalas kan aku :) ok masa untuk mandi n solat n macam2 lg...macam nak g tgk movie...hurmmm nak tgk cte 'Aku Tak Bodoh' tapi takde org nak ikut :(

p/s : saya termarah cintahati :( sorry ye cintahati :(






7 comments:

  1. alolooooo
    romantiknyeee awakkk
    ciket2 cinta hati yang awak sebut
    tentu sgt beruntung cintahati awk dpt seorang lelaki yg baik mcm awak kan? :)
    Kalau sy yg dapat awak lah kan, smpai syurga sy xkan lepaskan awak.. malah bidadari syurga pun tak dpt sentuh awk sbb sy yg akan jadi ketua bidadari kat sane utk layan awk :)

    ReplyDelete
  2. Awk kene tag

    http://endlessofstory.blogspot.com/2010/12/bloglarian-better-place-for-blogwalker.html

    ReplyDelete
  3. pakcik fatah....review 2 alam xde ke???
    cte 2 kn kutip 40 juta...huhuhu....

    ReplyDelete
  4. huhuuu...tak men laa cte tak masuk akal ni...tgk penerbit dia pun macam masuk air je :) comment jer...takmu tambah follower ke?

    ReplyDelete
  5. da follow pkcik fatah da.... =]

    ReplyDelete
  6. pakcik fatah...yanie ade award utk pkcik!!!

    http://arygirlzdacute.blogspot.com/2010/12/beautiful-blogger-award.html

    ReplyDelete
  7. hukhuk tak penah layan movie kat panggung..

    ReplyDelete